Educació Emocional Sistèmica a l'Institut

04.12.2018

La auténtica magia es aquella capaz de educar corazones libres, y proyectar rayos de esperanza y luz más allá de la oscuridad, aquella capaz de mirar a la solución y poner en contacto a las personas, con su fuerza amorosa, su destino y sus potencialidades. Mercé Traveset. 

L'Educació Emocional Sistèmica és una innovació educativa fruit de les aportacions de diversos autors de la neurociència com Antonio Damasio, autors pioners en el paradigma de la complexitat i de la teoria de sistemes com Edgar Morin, Humberto Maturana i especialment Berth Hellinger.

Aquest enfocament ajuda en casos on els joves tenen dificultats per gestionar moments de crisis vital, per gestionar positivament les seves relacions socials, ja sigui entre pares i fills, entre iguals o cap a ells mateixos. Davant la presència de sentiments de rebuig, exclusió o falta de confiança.

L'Educació Emocional Sistèmica afavoreix la reconciliació amb les seves arrels i el respecte per les dels altres. Fomenta l'agraïment, la confiança i la seguretat bàsica. Treballa la consciència de grup i de pertinència més enllà de l'individu. Enforteix la pròpia identitat, projecte de vida i responsabilitat personal.

L'institut som el primer centre a Andorra que ofereix sessions individuals per tractar assumptes personals, des d'aquesta perspectiva.


Ajudem als joves a esdevenir adults emocionalment sans.

Nadia García Montero

Pedagoga, Terapeuta Sistèmica i Gestalt

Institut Educa. Tel. 860325